Welkom bij Hi5

 

MARTIN LUTHER KING/Hi5 AWARD WINNAARS

 

 
De MLK/Hi5 Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zijn/haar sporen al verdiend heeft. De winnaar is iemand  die zich inzet voor gelijke rechten en kansen voor iedereen en die daarnaast zichzelf ontwikkeld heeft volgens de Hi5 methodiek©.   

 

 

 


WINNAARS

2013; Eric Corton

Eric Corton ontvangt dit jaar de Martin Luther King / Hi5 Award vanwege zijn persoonlijkheid, integriteit en bevlogenheid voor al het werk wat hij doet voor het Rode Kruis. Daarnaast is hij het levende voorbeeld van de Hi5 filosofie: “Waar JIJ vandaan komt heb je niet bepaald, maar waar JIJ naar toe gaat dat heb je zelf in de hand”.

 

2012; Marco Borsato

Marco Borsato wint dit jaar de Award omdat hij zich onbezoldigd op vele manieren inzet, om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child, onder de aandacht te brengen. Daarnaast is hij het levende voorbeeld van de Hi5 filosofie: “Waar JIJ vandaan komt heb je niet bepaald, maar waar JIJ naar toe gaat dat heb je zelf in de hand”.

 

 

 

 

2011; Lucille Werner
Lucille dient met haar positieve levensinstelling en doorzettingsvermogen als voorbeeld voor diverse groepen in de samenleving en wordt geprezen om haar actieve bijdrage in verbinding met anderen.

 

 

 


2010; Sigi Lens

Sigi Lens ontvangt deze prijs voor zijn wilskracht en betrokkenheid bij de maatschappij. Op 7 juni 1989 stortte hij met het Kleurrijk Elftal neer bij Zanderij in Paramaribo. Sigi Lens was een van de slechts 3 overlevenden voetballers (uit 187 inzittenden). In plaats van bij de pakken neer te zitten, maakte hij naam met zijn spelersmakelaarbureau Pro Athlete. Sigi Lens heeft vanuit zijn gedachtegoed, terug te geven aan de maatschappij Pro Child opgericht. Hiermee verreikt hij kansen voor kinderen.2009; Clara en Sjaak Sies

Clara en Sjaak Sies kregen de Award vanwege hun 'vastberadenheid en grenzenloze energie' waarmee ze de voedselbank hebben opgezet. "De voedselbank brengt de welvaart die bestaat in Nederland samen met de tekorten die er zijn. Dit gebeurt door vrijwilligers die zich inzetten voor de samenleving", De voedselbank maakt zich hard voor het bestrijden van armoede. Daarom vinden wij dat Clara en Sjaak Sies de prijs verdienen.2008; Job Cohen

Cohen kreeg de onderscheiding voor zijn inzet om verschillende bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen en zijn innovatieve visie om bruggen te bouwen.

 

 

 

 

 
                   Over Hi5                   Doneren                   Contact                   Privacy                   Copyright